Welkom bij

Wereldwinkel Alkmaar

Nieuwsarchief.

2017:

 • 13-05: Fair Trade Day: vanuit Eerlijk Winkelen bezochten de Chocolonely-vrouwen de winkel. Aanbieding: Tonyblikken.
 • 14-05: Moederdag: bij iedere aankoop een muskietennettasje cadeau.
 • 16-09: Kraam op het Canadaplein: Duurzame markt. Doppers en Seepje in de aanbieding.
 • 11 t/m 24 december: Kassabonactie. Er zijn 3 cadeaubonnen en 5 Tony’s verloot.

2016:

 • 30-04: Shopping Day & Night: verloting 2 bioscoopkaartjes voor de film Tony.
 • 08-05: Moederdag: 25% korting op sieraden.
 • 07-05  t/m 15-05: World Fair Trade Week:
 1. Fototentoonstelling in de winkel van Kim Menzo. Er worden schoolfoto’s getoond van kinderen uit o.a. Guatemala en Ethiopië.
 2. Coffee Challenge: elke dag wordt er koffie geschonken, de kopjes worden genoteerd en doorgegeven aan Max Havelaar.
 • 14-05: World Fair Trade Day: Afsluiting fototentoonstelling, Kim is aanwezig. Bij elke aankoop krijgt een klant een boekenlegger. Aanbieding dienblad met ontbijtproducten.
 • 29-10: World Fair Trade Day.
 • December: 40% korting op sieraden.

 

2015:

24 Oktober - 1 November 2015: World Fair Trade week.

Start van de acties i.v.m. 25 jaar Wereldwinkel Alkmaar. Iedere week is er een leuke aanbieding. Ook is er een prijsvraag: Raad het gewicht van de kokosvrucht. 

09-05-2015: World Fair Trade Day:

Kleurenconsulente Nel Strijbis uit St.Pancras geeft van 13.00 tot 16.00 uur kleur- en sjaaladvies aan klanten. 

30-03 t/m 04-04-2015: Verlotingactie Pasen:  iedere dag leuke prijsjes.

2014: 

15-12 tot 31-12-2014: Heerlijk Eerlijk Alkmaar.

Alle winkels die aangesloten zijn bij de Eerlijk Winkelen Route Alkmaar hebben een actie bedacht. De winkels zijn herkenbaar door raamstikkers. Wereldwinkel Alkmaar geeft de tweede kaars voor de helft van de prijs. 

Oktober -November 2014: World Fair Trade week.

Deze week stond in het teken van FAIRTRADE. Wereldwinkel Alkmaar had heerlijke Thaise wokpakketten in de verkoop.

De pakketten zijn op speciaal verzoek van Fair Trade Original samengesteld in Thailand.

18 september 2014: 

De Landelijke Vereniging van Werledwinkels bestaat 45 jaar. Verkoop Speciale uitgave van Tony's Chocolonely: 45 jaar LVWW. 

10 mei 2014: World Fair Trade Day.

Op deze dag kwam de barista van DOPPIO koffie zetten in de Wereldwinkel. Er zijn prachtige en (h)eerlijke kopjes koffie geserveerd.

Pasen 2014: Paaseiversierwedstrijd.

Dit jaar konden er eieren in de winkel opgehaald worden en thuis zo mooi mogelijk worden versierd. Er werden prachtige eieren versierd. De mooiste kreeg een prijs!

 

December 2013:

Verloting tijdens de fairtrade decembercadeaumaand groot succes.

Van 18-12 t/m 24-12 mochten alle klanten een lootje trekken. Er werden leuke prijsjes uigedeeld. Geen prijs> dan kreeg de klant een klein chocoladereepje.

De Hoofdprijs: een ECHT high-tea-cadeaubon voor twee personen bij Lunchcafe Echt, Marktstraat 4, Alkmaar, viel op zaterdag 21 december op lotnummer 71.

 

Zomer 2013: Fotowedstrijd: 

De winnende foto van de gelukspoppetjes fotowedstrijd is:

'De zoektocht naar zorgeloos geluk' van Nena Bakker (28) uit Hilversum

Gefeliciteerd namens de Wereldwinkel, Fairminds en FairMail!

File 8015Wat zegt de jury?
Yuli en Yomira, de tienerfotografen, Janneke Smeulders van FairMail en de Wereldwinkel vinden de foto van Nena erg origineel en creatief: "Het licht is mooi en het heeft iets grappig. Het verhaaltje erbij is vol fantasie".

En Nena? 
Nena werd vrijdagmorgen 23 augustus vroeg gebeld door de Wereldwinkel. Ze had haar agenda al vrijgehouden voor het moment van de prijsuiteiking en reageerde verrast en heel erg blij: "Ik hoopte zo dat ik ging winnen en nu is het ook nog zo! Naast mijn studie psychologie, ben ik veel bezig met fotografie. Geweldig dat ik de fotografiereis heb gewonnen en naar Peru vlieg in januari. Wie ik meeneem? Een vriendin!"

De nummers 2 en 3 zijn door de jury gekozen uit alle inzendingen

Nummer 2 is de foto van Karan Brandt (18): 'Peru Perfect, nu op weg naar..? De jury zegt: "Deze miniatuur opstelling lijkt net echt, leuk dat de nazca lijnen erin zitten!" De Wereldwinkel cadeaubon van 100 euro komt naar je toe, gefeliciteerd.

Nummer 3 is de foto van Marie-Louise van Dijk (30): 'Veel bekijks.... met gelukspoppetje Sacre - Coeur. Hierover zegt de jury: "Mooie compositie, de foto geeft een gevoel van vriendschap en reizen". Gefeliciteerd Marie-Louise, veel plezier met het kopen van een fairtrade cadeau. De Wereldwinkel cadeaubon van 50 euro is snel bij je.

We willen alle 139 deelnemers bedanken voor hun creatieve, vrolijke en soms ontroerende foto’s.

File 8014Prijsuitreiking
Nena staat zaterdag 24 augustus als winnaar naast Yuli en Yomira. Zij zijn 21 augustus aangekomen in Nederland voor FairMail's Europese promotietournee. FairMail trapt deze tour zaterdag af met een feestelijk kick-off event in Utrecht. Meer weten? Volg FairMail op facebook.

De Wereldwinkel biedt de fotografiereis aan in samenwerking met Fairminds en FairMail


 

11 mei 2013: World Fairtrade Dag.

Mensen in de Wereldwinkel steunen mensen in de wereld!

Het was een gezellige drukte in de winkel. Veel mensen hebben thee geproefd en gekocht.  Daarmee steunen zij de boeren en producenten.
Zo kunnen zij een menswaardiger bestaan opbouwen en hun kinderen naar school sturen.

Elke 10e klant kreeg een lunchpakket met o.a kleinverpakkingen jam, hagelslag, honing, aangeboden door Fairtrade Gemeente Alkmaar. 

Om 13.30 trad Bateria Unidos d'Alcmaria op.                                        

Vrolijke salsa muziek  tegenover onze winkel.


29 MAART 2013: Paaseierenactie:

DE TWEE MOOISTE PAASEIEREN HEBBEN WIJ UITGEKOZEN....

Wat zijn er prachtige eieren gemaakt en wat was het moeilijk om de twee mooiste uit te kiezen! Alle eieren waren mooi!

Madelief  (9 jaar) heeft de eerste prijs gewonnen en Thomas (8 jaar) de tweede prijs.

                 

Madelief  9 jaar                                         Thomas 8 jaar

Alle kinderen mogen hun paasei in de Wereldwinkel op komen halen. Iedereen krijgt een klein cadeautje en de winnnaars een cadeaubon.


Oktober 2012: Kinderboekenweek:

Hallo Wereld! Het motto van de Kinderboekenweek 2012 is “Hallo Wereld! Het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen”.

In veel landen kunnen kinderen niet naar school omdat de school te duur is of omdat ze moeten werken. Fairtrade probeert daar iets aan te doen. Producenten krijgen eerlijk betaald voor hun producten. Zo krijgen zij een beter bestaan en kunnen hun kinderen naar school.

In de Wereldwinkel Alkmaar zijn alle producten die verkocht worden Fairtrade. Dat betekent “eerlijke handel”: er wordt handel gedreven waarbij de mensen eerlijk beloond worden en rekening wordt gehouden met het milieu.  Tijdens de Kinderboekenweek krijg je van de Wereldwinkel Alkmaar en Fairtrade Gemeente Alkmaar een boekenlegger cadeau.


Juli 2012:

Fair bezig op school met schoolspullen uit de wereldwinkel!

Fairbezig.nl ofwel nnl.   Fairbezig.nl is een initiatief van Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar met steun van de Nationale Postcode Loterij. De drie grootste vertegenwoordigers van fairtrade in Nederland hebben voor het eerst in de geschiedenis de handen ineen geslagen om een doorbraak in de verkoop van fairtrade producten te forceren. Nu gaat het dus niet om de afzonderlijke partijen maar om het gezamenlijke doel.

Er zijn al een heleboel bedrijven, organisaties en initiatieven die fair bezig zijn en die zijn net zo belangrijk. Doel van fairbezig.nl is om al deze partijen bij elkaar te brengen: supermarkten, kantoren, scholen, multinationals, hotels en restaurants noem maar op. Met deze gebundelde kracht en energie wil fairbezig.nl de verkoop van fairtrade producten in Nederland een flinke - en blijvende - zet geven.

Fairbezig.nl wordt ondersteund door Nationale Postcode Loterij

 In de maanden Juli en Augustus 2012 richt de fairtrade.bezig campagne zich op jongeren.  Doel is om aan jongeren te laten zien dat fairtrade cool en hip is.


18 juli 2012:

 

Geef de wereldwinkel jouw stem cadeau......

 

 

Elk jaar wordt er in ons land een winkelketen als 'de beste' uitgekozen.

Houdt U van onze winkel, steunt U fairtrade in- en verkoop, bevalt de smaak en de uitstraling van onze producten. Kunt u heerlijk bij ons snuffelen en komt u er op ideëen voor cadeau's voor familie en vrienden, kortom U komt en koopt graag bij ons.......

Geef dan uw stem aan de wereldwinkel als 'beste winkelketen 2012'' en help ons de retailprijs winnen!

In de winkel ligt de flyer waarop U alle bijzonderheden leest en hoe U uw stem tot en met 7 oktober uit kunt brengen!


Juni 2012:

Tom is de winnaar van de ballonnenwedstrijd!

Van alle ballonnen die tijdens de World Fair Trade Dag bij onze winkel de lucht ingingen kwam die van Tom 't Gils het verst. Meerdere ballonnen kwamen in Duitsland terecht maar die van Tom maakte de meeste kilometers. Hij kreeg dus de hoofdprijs uitgereikt. Hij had zijn broer en zus, Daan en Vera meegenomen.

Een beetje ondersteuning kan je natuurlijk wel gebruiken bij zo'n officiële gebeurtenis! Daan en Vera kregen een notitieblokje met gelukspoppetjes. Tom denkt nog even na over het cadeau wat ie voor zichzelf mag kopen. Fijn gevoel .........drie kinderen huppelend de deur uit! Dat we Tom terugzien is zeker. Zal dit zijn eerste zelfstandige aankoop van een hele reeks worden??

De kinderen die de wedstrijdkaartjes hadden teruggestuurd kregen van ons als dank een mooie kaart.

 

En wie zal de winnaar van de lokale fairtrade-break-prijs zijn........Elles maakt het bekend!

Mevrouw Thea Thijs uit Bovenkarspel.

Zij is blij, Thea uit Bovenkarspel, het dagje uit-in-Alkmaar met een vriendin, alwaar ze genoten van een high-tea en gezellig winkelen, krijgt een onverwacht leuk vervolg; Thea neemt de prijs met beide handen aan...... Leuke stad dat Alkmaar, leuke wereldwinkel!

En nu een high-tea thuis???


12 mei 2012:

World Fair Trade Day 12 mei 2012:

World Fair Trade Day is jaarlijks hét moment voor Fairtrade organisaties, o.a. de Wereldwinkels om aan - vooral nieuwe - klanten te laten zien dat fairtrade er toe doet. Dat fairtrade producten mooi, lekker en ook in prijs aantrekkelijk zijn.

Vier World fair trade dag met ons! Wij trakteren op:

-een ballonnenwedstrijd voor de kinderen, er zijn 3 prijzen te winnen.

-een fairtrade-break voor iedereen binnen komt,

-een lokale fairtarade breakprijs t.w.v. € 25,--

-een kans op het winnen van de landelijke fairtrade break prijs t.w.v. € 275,-- -

Om 14.00 laten wij ballonnen op!!

Voor de kinderen houden wij een ballonnenwedstrijd; Van 13.00 uur tot 14.00 uur worden er ballonnen uitgedeeld waaraan een wedstrijdkaartje hangt. Elk kind dat zijn / haar naam daarop invult heeft kans een prijs te winnen. De eigenaren van de 3 ballonnen die het verst door de wind mee zijn gevoerd EN door de vinders naar ons zijn teruggestuurd, zijn winnaars!! Zij winnen een cadeaubon van € 25,-- € 15,-- en € 10,-- De prijwinnaars krijgen een berichtje van ons.


Gun jezelf een Fair Trade break......

Wat is er lekkerder dan een verwenmomentje voor jezelf? Neem je kans waar!

Wij staan zaterdag 12 mei klaar met een Fair Trade sapje, muffins en brownies (zelf gebakken), het enige wat U hoeft te doen is Uzelf een korte break te gunnen op uw ronde door de stad. U weet ons toch te vinden? Iedereen die voor € 5,-- besteed maakt kans op het winnen van 2 prijzen...........het enige wat U daarvoor hoeft te doen is een kaartje invullen en uw aankoopbon inleveren bij de kassa.

In het Fair Trade breakpakket, ter waarde van €25,00 , zit een kop en schotel, theelepel, thee, stroopwafels, bakmix voor brownies, chocosticks, sap, noten en tapenade.

De actie loopt van 12 mei tot en met 26 mei.

Na 26 mei trekken wij de lokale winnaar!!! Hij of zij krijgt de prijs in de winkel overhandigd, natuurlijk gaat dit gepaard met een feestelijk tintje. ( Zie Nieuws )


Win de Fair Trade-break-hoofdprijs....

Iedereen die meedingt naar de lokale Fair Trade-break-prijs, kan vervolgens ook winnaar worden van de verloting van de fairtrade-break-HOOFDPRIJS, die de landelijke vereniging ter beschikking stelt.

Deze Hoofdprijs, ter waarde van € 275,00 bevat een poef gemaakt van autobanden, een set glazen, kaarsen, een zilverkleurig dienblad en diverse foodproducten zoals wijn, sap, nootjes, chocolade en koekjes.

Na 3 Juni wordt deze prijswinnaar bekend gemaakt. ( zie nieuws )


In 2011 is de landelijke prijs die op World fairtrade day verloot werd door een klant van ons gewonnen! (zie ons nieuwsarchief) Dat KAN natuurlijk weer gebeuren...........je weet maar nooit.

 


Juni 2012

Sap + zoet voor gemeenteraadsleden.

3e Pinksterdag: Gewoontegetrouw werd er door gemeenteraadsleden en fractieassistenten gefietst langs in ontwikkeling zijnde, dus actuele projecten in onze gemeente.

De Fairtrade Gemeente Campagne werd hierbij niet vergeten. Juliska hield een praatje over het fairtrade-gebeuren in Alkmaar. Vervolgens bekeken de aanwezigen belangstellend onze winkel en genoten zij bij ons een versnapering.

Er onstonden genoeglijke gesprekken . De fairtrade sinasappelsap leste dorstige kelen. Koekjes en chocolade brachten het suikergehalte weer op peil........voort konden zij weer, nog meer projecten te gaan.


Maart 2012: 

 

  

1 miljard euro is er al bezuinigd op ontwikkelingssamenwerking. Op dit moment bespreekt het kabinet Rutte in het Catshuis of ze nog meer gaat bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Met de actieJe Krijgt Wat je Geeftslaan we de handen ineen om dat te voorkomen. De actie wordt gevoerd vanuit Partos, de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking waar ook de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels bij aangesloten is.

Bekende Nederlanders, zoals Herman Wijffels, Bert Koenders en Jorgen Rayman, stuurden een open brief naar het Kabinet. De brief werd gepubliceerd in Metro. De brief kun je lezen op de website van de actie: Klik hier om de link te openen.

De actie wordt vooral gevoerd via social media. We zetten de facebook- en twitteraccount van Wereldwinkels in om te protesteren tegen meer bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking.

Op de website staan voorbeeld-tweets klaar die je direct uit kunt sturen. Ga naar www.jekrijgtwatjegeeft.nu


Februari 2012

In 2010 kende de Nationale Postcodeloterij subsidie toe aan de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, Fair Trade Original en Max Havelaar. Deze drie organisaties gaan gezamenlijk de subsidie besteden aan een grote landelijke campagne met fairtrade als onderwerp. Met welk doel? Meer mensen moeten vaker fairtrade producten kopen! De campagne moet zorgen voor een doorbraak in de verkoop van fairtrade producten. Lees meer op de fairbezig.nl pagina op extranet.


17 januari 2012

 

Cacao als beste getest:

De biologische cacaopoeder van Fair Trade Original is door het Tv-programma Kassa als beste beoordeeld. “Echte chocola, in balans, niet te zoet”, oordeelde de jury. De cacaopoeder werd getest samen met 9 andere cacaopoeders en kant-en-klare mengsels uit de supermarkten.

Kassa test fairtrade cacao als beste!

De biologische cacaopoeder van Fair Trade Original is door het TV-programma Kassa als beste beoordeeld. “Echte chocola, in balans, niet te zoet”, oordeelde de jury. De cacaopoeder werd getest samen met 9 andere cacaopoeders en kant-en-klare mengsels uit de supermarkten.

Het testpanal bestond uit chocoladedeskundigen en chocoladeliefhebbers. Alle producten werden door koks klaargemaakt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Over de kant-en-klare mengsels was het panel niet erg te spreken: "Te zoet, te waterig, te weinig cacao." Winnaars zijn de cacaopoeders en het smeltblokje. Tip van het panel: voeg wat meer cacaopoeder toe dan op de verpakking wordt aangegeven.

 


27 juli 2011

 

 

Op woensdag 27 juli werden de Alkmaarse Teresa van de Loo en haar man verrast met een groots fairtrade ontbijt ter waarde van € 275,- . Zij wonnen de hoofdprijs in een wedstrijd die de Fairtrade Gemeente campagne, Fair Trade Original, WAAR en Wereldwinkels samen uitzetten op World Fair Trade Day, op 14 mei van dit jaar. De actie was bedoeld om Nederlanders te laten zien dat het heel makkelijk is om iedere dag fairtrade producten te gebruiken, bijvoorbeeld aan de ontbijttafel.

Duizenden mensen reageerden op de prijsvraag. Zij gaven bij de aankoop van een product van Fair Trade Original in de Wereldwinkel aan met wie ze een groots Fairtrade Ontbijt wilde nuttigen. 350 deelnemers wonnen daarmee een klein Fairtrade Ontbijtpakket. Teresa van de Loo kwam bij deze prijsvraag als hoofdwinnaar uit de bus. Zij wilde graag haar grootse Fairtrade Ontbijt nuttigen met haar man. Die wens ging op woensdag 27 juli 2011 in vervulling.

De gelukkige winnaars kregen een ontbijt dat samengesteld was door Fair Trade Original. Het ontbijt bevatte verse broodjes van de bakker, koffie, thee, hagelslag, pindakaas, hazelnootpasta, jam, honing, rijstwafels en sinaasappelsap. Dit alles was geserveerd op een fairtrade dienblad van gerecycled papier. Voor de aankleding van het ontbijt kregen ze bovendien een tweepersoonsdekbedovertrek met hoeslaken, een dienblad, twee mokken, twee borden, een schaal, twee champagneglazen en vonkelwijn. Alle producten, met uitzondering van de broodjes, waren fairtrade.

8.30 uur Aankomst bij mevrouw van de Loo met prijs, bloemen, koffie, thee en warme broodjes.

 

Mevrouw van de Loo wilde graag met haar man het ontbijt nuttigen. hij is, zoals zij zegt, de motor achter het fairtrade gebeuren in hun gezin. Hij is vanaf zijn 14e jr. fairtrade fan en koper. Wij van wereldwinkel Alkmaar, werden uitgenodigd mee te genieten van het heerlijke ontbijt. Tijdens het gesprek aan tafel kwam aan de orde dat het gezin al jarenlang heel actief is m.b.t. zendelingenwerk. Mooie ervaringen werden gedeeld.

Genietend van de warme- en chocoladebroodjes, de champagne én van het heerlijke taartje wat Theresa nog te voorschijn haalde......kwamen wij (Agnes en Anna van de PR) tot de conclusie dat deze winnaars, ongetwijfeld zeer terechte winnaars zijn. Zij zetten zich al heel langdurig in voor een eerlijkere wereld.

Deze ontbijtprijs was de eerste prijs die zij in hun leven hebben gewonnen, het is ze van Harte gegund!! Wij wensen ze nog veel gezellige fairtrade ontbijten toe én heerlijke slaperige nachten onder het gewonnen witte eerlijke dekbed met fel gekleurde subtiele versieringen.

 


14 juli 2011

De Prijs van het landelijke Fair Trade ontbijtpakket t.w.v. 275,00 euro is bij ons gevallen.........


7 juli 2011

Wereldwinkel Alkmaar reikt prijs uit.

Op 29 juni j.l. kreeg mevr. Tineke Komen een ontbijtpakket ter waarde van € 20,-- uitgereikt. Rond World fair trade dag werd speciale aandacht besteed aan Fair trade ontbijtproducten. Daaraan gekoppeld kon men een lokale of landelijk prijs winnen, door het invullen van een kaartje, bij een aankoop van euro 5,-- of meer. Uit een van de ingevulde kaartjes werd de lokale ontbijtprijs door ons getrokken. De gelukkige was mevrouw Tineke Komen uit Alkmaar. De prijs werd uitgereikt door bestuurslid Agnes Bal.

In onze winkel verkopen wij hagelslag, pindakaas, chocopasta, jam, chutneys en marmelade, diverse vruchtensappen en rijstwafels. En natuurlijk koffie en thee. Genoeg mogelijkheden om een heerlijk ontbijt te maken. Door aankoop van deze producten ondersteunt u onze producenten in de ontwikkelingslanden, zodat zij een beter bestaan kunnen opbouwen. Als u een (h)eerlijk ontbijtje wil maken denk dan ook eens aan onze fair trade producten. Wij verkopen ze graag aan U. U vindt ons tegenover Cafe-restaurant de Vestibule op Ritsevoort no; 5


Zin in een gratis ontbijtje???

Breakfast, petit-déjeuner, morgenmad, colazione.........
Mensen ontbijten overal ter wereld.
Iedereen op zijn eigen manier.
Inmiddels kunnen mensen over de hele wereld deze maaltijd op een eerlijke manier invullen.

Zeker in de wereldwinkels is de keuze aan fairtrade producten op de ontbijttafel groot; koffie, thee, hagelslag,jam, pindakaas, honing en sap. En bent U gewend om 'pittig'te ontbijten dan verkopen wij ook chutney's, dippers, spreads, mosterd, kruiden en rijstewafels. Bovendien hebben wij ook borden, bekers, theepotten, tafellinnen, glazen en placemats. Een eerlijk ontbijt serveren is meer dan mogelijk!

 


Zaterdag 14 mei vieren wij World Fair trade Day (2011)

dit staat landelijk in het teken van het ontbijt...............doet U met ons mee??

 • Wij trakteren U op koffie of thee en 'smiddags op een sapje.
 • U krijgt een een-persoons-verpakking van een ontbijtproduct.
 • Bij aankoop van €5,00 of meer kunt U meedingen naar een ontbijtpakket ter waarde van €20,00. (zie etalage)
 • Bovendien kunt U meedoen aan de landelijke verloting van een ontbijtpakket voor 2 t.w.v. €275,00.

De inhoud daarvan bestaat uit; een 2 persoonsdekbedovertrek en een 2 persoons hoeslaken, 1 dienblad van recycled papier, 2 mokken en 2 borden, 1 schaal, 2 champagneglazen en een fles vonkelwijn, verse broodjes en diverse soorten broodbeleg en koffie en thee.

Om mee te dingen naar de onbijtpakketten, hoeft U alleen maar een kaartje in te vullen. Wij sturen die met uw kassabon op naar FairSupport, daar wordt een hoofdprijs-winnaar getrokken. De locale onbijtprijswinnaar wordt door ons getrokken.

De WIN*EEN*ONTBIJT actie loopt van 14 mei t/m 28 mei 2011