Welkom bij

Wereldwinkel Alkmaar

Vanaf 1 januari 2018 is Wereldwinkel Alkmaar geen lid meer van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.

 

1990-2015:

WERELDWINKEL ALKMAAR BESTAAT 25 JAAR.

Vanaf de start van "Fairtrade week 2015" op 24 oktober zijn er leuke acties en aanbiedingen in de winkel geweest. O.a. theedozen in de aanbieding en het gewicht raden van een kokosvrucht.  

                                                                                         

Op 21 november hebben we feest in de winkel gevierd. Om 14.00 uur hield Ans van Ursem een inspirerend toespraakje. Daarna ontvingen de prijswinnaars van de kokosvruchtactie de prijs. Om 14.30 werd de taart aangesneden. Een gezellige middag waar ook de 3 oprichters van Wereldwinkel Alkmaar aanwezig waren.                            

Als afsluiting van de activiteiten was op 24 november de Nepalese zilversmid Dambar in de winkel. Het weer zat niet mee, gelukkig kwamen er veel klanten in de winkel. Zo hebben we een kleine bijdrage kunnen leveren aan de wederopbouw van de huisjes in het dorp van Dambar. Door de aardbeving hebben Dambar, zijn familie en medewerkers veel schade geleden. 

Onze winkel.

Er komt heel wat bij kijken om Wereldwinkel Alkmaar draaiende te houden.

Ruim 35 mensen zetten zich geregeld op verschillende momenten en op verschillende manieren in voor de Wereldwinkel en haar achterliggende doelen. Wereldwinkel Alkmaar is trots op het grote aantal vrijwilligers.

Onze vrijwiligers hebben verschillende taken: o.a. bestuurslid, coördinatie, inkoop, verkoop, bestuurslid, personeel, etalage, PR, schoonmaak. Sommigen combineren een aantal taken c.q. werkzaamheden.

De grootste groep bestaat uit de vrijwilligers die de winkeldiensten draaien. Zij staan minimaal één dagdeel per week in de winkel om klanten te helpen, voorraden aan te vullen etc. Doordat we met velen zijn, kunnen we altijd met twee medewerkers de klanten behulpzaam zijn.

Wereldwinkel Alkmaar is gestart in 1990 en is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.

 

Wereldwinkel Alkmaar verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu.

Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

Wereldwinkels zijn de fairtrade cadeauwinkels van Nederland, waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie van boeren uit Tanzania, trendy sieraden uit India, manden uit Senegal. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen.

En je vindt er smakelijke levensmiddelen. Zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys, enz.  Koop je iets in één van de 300 Wereldwinkels in Nederland dan bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond.

Dit zeggen zij erover:

  • "We bepalen gelukkig nu zelf welke know-how we op dit moment nodig hebben"

    Nu een aantal boerenvertegenwoordigers in Tanzania getraind zijn in ‘koffie proeven’, kunnen zij de kwaliteit van de partijen écht beoordelen en zijn zij écht in staat de kwaliteitsdiscussie met de afnemers te voeren.

  • "Dankzij goede ondersteuning konden wij onze sieraden verkopen en leggen we nu geld opzij voor de kinderen"

    Professor Sharma en zijn vrouw Tara trokken zich het lot van de ‘onaanraakbaren’ en moslim handwerkslieden in India aan. Onder hun leiding zijn inmiddels tientallen sterke handnijverheidsgroepen ontstaan die erin slagen de markt te betreden. Zij krijgen een goede prijs voor bijvoorbeeld hun sieraden en kunnen geld opzij leggen voor hun kinderen.


In de Wereldwinkel vind je o.a. woonaccessoires, tassen, sieraden, speelgoed en (h)eerlijke levensmiddelen!


 

                                          Volg ons ook op FACEBOOK!