Wij kopen alleen gecertificeerde producten in.

 

 

 

 

 

Bij Barbosa kopen wij o.a. Tony's Choclonley in, maar ook gerecycelde producten uit Sri Lanka, beeldjes uit Bolivia. Omdat wij gaan voor gecertificeerde producten, willen wij je onderstaande informatie van de website van Barbosa niet onthouden: 

WFTO - Guaranteed Member

Misschien is het u wel eens opgevallen op onze informatiekaartjes: het WFTO Guaranteed Fair Trade label. Sinds 2005 is Barbosa Fair Trade lid van de WFTO: World Fair Trade Organization. Sinds 2 jaar zijn wij ook Guaranteed Fair Trade Member van de WFTO. We vinden het belangrijk dat er een international netwerk en certificerend orgaan is die organisaties controleert en certificeert op het gebied van fair trade. Hoe kan anders een consument zeker weten of een product wel eerlijk wordt gemaakt en verhandeld?

We vinden het jammer dat in de Nederlandse fair trade markt er steeds meer onduidelijkheid onstaat over certificering en waarbij ook een aantal importeurs afzien van verdere fair trade certificering. Bij Barbosa Fair Trade blijft zowel fair trade als fair trade certificering hoog in het vandaal staan en wij zullen hier ook verder mee door gaan. Zo vindt u het WFTO logo, zie hiernaast, op onze informatiekaartjes, facturen en correspondentie terug. Wij zijn er zeer trots op dat wij dit label kunnen dragen!