Welkom bij

Wereldwinkel Alkmaar

World Fair Trade Week: 7 t/m 14-05-2016.

 

 

 

 

 

 

 

Kom van 7 t/m 13 mei dagelijks in de winkel een kopje fairtrade koffie drinken tussen 11.00 en 12.00 uur en/of 16.00 en 17.00 uur. Wij noteren het aantal kopjes en geven dit door aan de organisatie.

Op World Fair Trade Day 14 mei schenken we de hele dag koffie en geven we bij je aankoop een leuke geluksboekenlegger uit Guatemala!

Van 14.30 tot 15.30 schenkt fotografe Kim Menzo koffie en vertelt ze haar verhaal over het schoolfotoproject in Guatemala.

Info van Max Havelaar: 

Tijdens de Fairtrade Week, van 7 t/m 14 mei, vindt de World Fairtrade Challenge plaats. In meer dan 20 landen worden in deze week Fairtrade Coffee Breaks georganiseerd. Doe jij mee met een coffee break in Nederland?

Faitrade Coffee Challenge

Klimaatverandering, iedereen heeft er wel een mening over. Gelukkig merken wij in Nederland nog maar weinig van de gevolgen, maar dit geldt niet voor miljoenen koffieboeren aan de andere kant van de wereld die de bonen voor onze dagelijkse kop koffie produceren. Door hogere temperaturen, verwoestende stormen en meer regen zien zij hun oogsten nu al afnemen en daarmee hun bron van inkomsten. 

Steun koffieboeren en doe mee aan de internationale Fairtrade Challenge! Hoe? Samen met 20 landen organiseren we een week lang Fairtrade coffee breaks. Met jouw hulp drinken we een recordaantal kopjes Fairtrade koffie. Op die manier ondersteun je koffieboeren in hun strijd tegen de effecten van klimaatverandering op hun gewassen én hun bestaan. Fairtrade gecertificeerde koffieboeren hebben stabielere inkomsten en kunnen daarom investeren in hun boerderijen en in trainingen. Zo leren zij welke stappen genomen kunnen worden om hun boerenbedrijf aan te passen aan een veranderend klimaat.

Win-win situatie

Hoe vaker we voor Fairtrade koffie kiezen, hoe beter het leven wordt. Zowel voor de koffieboeren als voor jou. Want zo krijgen de boeren de kans om goede kwaliteit koffiebonen te blijven telen. En dat betekent dat jij lekkere koffie kunt blijven drinken.