Welkom bij

Wereldwinkel Alkmaar

World Fair Trade Day: 09-05-2015.

World Fair Trade Day valt ieder jaar op de tweede zaterdag in mei en wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organization. Op 9 mei wordt er internationaal aandacht gevraagd voor eerlijke handel. Eerlijke handel betekent dat producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun product, zodat zij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.Voor zichzelf en voor hun familie.

 

 

Dit jaar hebben wij een kleurenconsulente uitgenodigd. Nel Strijbis van Kledingadvies Indigo is van 13.00 tot 16.00 uur in de winkel aanwezig en zal adviezen geven over kleurgebruik. Ook zal zij adviseren welke sjaals of sieraden uit de winkel het beste bij je passen.

Bij een kleurenanalyse wordt gekeken naar de kleur van de huid, de natuurlijke haarkleur en de ogen. Huid, haar en ogen bezitten verschillende pigmenten en krijgen daardoor hun kleur. Door verschillende kleurdoeken bij je gezicht te houden, zul je zien welke tint van een kleur je het meest flatteert.

Kleuren zijn er in verschillende tinten / nuances: een kleur kan licht of donker zijn, helder of gedempt, koel of warm. Deze tinten vind je terug in de waaiers: lente, herfst, lente / herfst, zomer, winter, zomer / winter. Omdat er zoveel verschillende tinten binnen één kleur bestaan, is het handig te weten welke het best bij je passen. Dat word je door middel van een kleurenanalyse duidelijk.

Door de tinten te dragen die bij je passen, kom je mooier naar voren en zal er harmonie zijn tussen je uiterlijk en je kleding. Je krijgt een frisse uitstraling en lijkt er jonger uit te zien.

Kom 9 mei naar de Wereldwinkel en laat je onder het genot van een fairtrade kopje koffie/thee adviseren over de juiste kleur voor je. Wie weet vind je een leuke sjaal, een leuk sieraad dat goed bij je past.

En natuurlijk zijn onze sjaals en sieraden fairtrade!